RSS Feed

Leapșa Back to School

Posted on

Am primit o altă leapsă de la Ghanda (muchas gracias!), așa că o s-o onorez aici. Fără reguli, ca de obicei.

1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.

Nu e chiar cartea preferată, am unele chiar mi-au plăcut la fel de mult, dar se întâmplă să nu le am acasă. 

Am stat să cuget. Întrebările lesnicioase din vremea lecțiilor nu erau niciodată atât de lesnicioase. Până la urmă, i-am dat răspunsul cel mai firesc.  (Numele vântului, Patrick Rothfuss).

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.

Da, Păzitoarea tainei de Kate Morton.

pazitoarea-tainei_1_fullsize

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?

Cred că a vrut să zică biografii, nu bibliografii. Sunt chestii complet diferite. Și da, îmi plac enorm. Citesc destule astfel de cărți și am un raft special unde le pun. Ultima biografie citită e Grace de Monaco. Povestea unei prințese de Jean des Cars. 

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?

Cărțile din colecția Chic se potrivesc aici. Țin minte că cele de Cathy Kelly mi-au plăcut în mod deosebit, dar sincer, puteți încerca orice de acolo, în afară de Fetița prietenei mele. Nu e chiar fresh.

5.Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?

 Oricare. Nu cunosc nicio persoană care să se înghesuie la învățat și exact așa sunt și eu. Dacă trebuie să învăț, o să fac orice altceva. Așa că în niciun caz nu mă pot gândi la o carte la care să nu îmi fie greu să renunț pentru asta.

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?

Astea mi se par absolut hidoase. Slavă cerului că au fost reeditate. Din păcate, e exact ediția pe care o am eu.

pachet-jocurile-foamei_1_fullsize

7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.

11252735

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.

Aoleu, ar fi enorm de mulți de pus pe lista asta, pe bune. 

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?

Hmm…. Am descoperit asta pe vremea când citeam Twilight. Nu are nicio legătură cu seria, dar am găsit-o sub numele de Bella’s Lullaby. Shame on me, shame on my cow.

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?

Aș da enorm să citesc și să existe o carte despre ceea ce s-a întâmplat înainte de evenimentele actuale din Cântec de gheață și foc. Mai precis, despre revolta lui Robert Baratheon și războiul ce a urmat. Boy, that would be great.

Dau leapșa oricui vrea să o ia. În mod cert nu le-o dau lui Roxtao și Roxi. Oricum nu o sa o facă.

Reclame

10 responses »

  1. Ce tare a fost finalul postarii =)))))))

    Răspunde
  2. Si pe asta chiar voiam sa o fac 😦

    Răspunde
  3. Boy, I’ve got news for you! În octombrie, dacă nu mă înșel, apare The World of Ice and Fire în care Martinică s-a apucat de povestit despre Westeros. Istorie multă este sigur, din păcate e scrisă sub formă de enciclopedie, nu de poveste, dar sigur e faină. Știu că scria pe blog la un moment dat că se chinuia să scrie istoria primului Dans al Dragonilor, povestea la care se face referire în vol 5, așa că mă gândesc că trebuie să fie interesant 🙂 Și sunt destul de sigură că e acoperită și Revolta lui Robert 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: