Flux RSS

Prima lege #2: Fără îndurare – Joe Abercrombie

Posted on

0S-a dus și al doilea volum al seriei și pot să spun că mi-a plăcut mai mult ca primul, iar asta pentru că se întâmplă mult mai multe lucruri.

Acțiunea se precipită destul de tare. Fiecare personaj important din carte începe să treacă prin mai multe lucruri decât până acum. Războiul pornește și, într-un fel sau altul, fiecare dintre ei se trezește în mijlocul lui, fiecare cu o misiune proprie. Apar mai multe mistere, mai multe personaje dubioase (Temutul e regele lor) și mult mai multe lupte. Toate au fost palpitante, dar cele dinspre final chiar au reușit să mă țină cu sufletul la gură. Mai mult decât atât, nu m-am pierdut în ele și am reușit să țin pasul cu ceea ce se întâmpla acolo, ceea ce e mare lucru pentru astfel de scene. De obicei, totul e o adevărată harababură de întâmplări și lovituri și personaje din care înțelegi ce și cum poți. Aici nu s-a întâmplat deloc asta.

Lucruri interesante se întâmplă și cu personajele. Mi-au plăcut mai mult ca oricând relațiile dintre ele și alianțele ciudate care se fac. Devin tot mai unpredictable și mai amuzant de urmărit. Nu este o carte amuzantă, nu mă înțelegeți greșit. Ciudățenia personajelor și a relațiilor dintre ele sunt însă pentru mine un adevărat deliciu și unul din atuurile seriei. Nu știu la ce să mă aștept din partea lor, ceea ce e și mai bine. Sper să mă surprindă. Dar nu prea rău.

Ceva însă lipsește din serie și ar fi trebuit să menționez asta la recenzia primului volum, dar am uitat. Lipsește o hartă. I mean it. Sunt mai multe fire narative în serie, fiecare având loc altundeva, și m-am trezit că îmi doresc să am o hartă a ținuturilor ca să îmi dau seama care unde e. Multe serii sau cărți fantasy au așa ceva la începutul volumului, dar Joe Abercrombie nu s-a gândit și el la asta și rău a făcut.

A evoluat seria, al doilea volum e mai bun ca primul, dar tot aștept ceva mai mult, ceva WOW care să mă dea pe spate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: