Flux RSS

Shatter me #2: Unravel me – Tahereh Mafi

Posted on

UnravelMe4av2blueDear mother of God, cât am putut să sufăr! Groaznică, îndelungată agonie la care nu știu de ce m-am supus. Am citit practic o telenovelă pusă pe hârtie și nu cred că a fost vreo pagină la care să nu fiu exasperată sau amuzată în cel mai trist mod posibil.

Juliette a reușit să își câștige titulatura de unul din cele mai enervante și mai penibile personaje peste care am avut vreodată nefericirea de a da. Creatură mai plângăcioasă, penibilă și fără coloana vertebrală rar găsești. Cea mai mare parte a scenelor cu ea erau despre cât de singură e ea, cât de nefericită e și ce copilărie nașpa a avut. Boo hoo. Ce să spun, foarte impresionant. Cel mai enervant însă a fost pentru mine faptul că niciodată nu făcea nimic ca să își schimbe situația. Se mâțâia mereu că e singură și lumea nu vorbește cu ea, dar nici nu i-a trecut prin cap să iasă naibii din cameră și să vorbească ea cu ei. Evident că nu, doar lumea trebuie să tragă de prințesă și să râvnească prezența ei, ea o să fie o inabordabilă, doar nu o să se coboare ea la nivelul lor. Mori, Juliette, pentru numele lui Dumnezeu, mori. Încet, dacă se poate.

Am adorat, în schimb, modul în care alte personaje se prind ce penibilă e și, mai mult decât atât, îi spun asta. Kenji și Castle sunt cei care încearcă de câteva ori să îi bage mințile-n cap, deși nu prea au cu cine. Enervantă ca întotdeauna, Juliette începea să plângă aproape ori de câte ori i se atrage atenția și spune că nu o să mai facă, dar de la zis la făcut e cale lungă. Întâmplarea care o caracterizează cel mai bine pe tută e și cea care are ceva spoilere, așa că nu citiți continuarea fragmentului dacă nu ați citit cartea. După ce doi prieteni de-ai ei sunt răpiți și cel mai probabil torturați, Juliette primește misiunea de a vorbi cu Warner pentru a aduna informații în legătură cu locația respectivă. Știți ce face imbecila? Uită complet și are cu el discuții despre viața lor, apoi se plictisește șă își vede în mod normal de viața ei, ducându-se doar din când în când să mai vorbească cu el. Cât de nemernică să fie? Atât de nemernică, se pare. Mi-a plăcut enorm când a venit Castle la ea și a întrebat-o dacă poate folosi câteva minute din timpul ei prețios pentru a încerca să afle unde îi sunt prietenii :)). Stupid bitch.

M-au scos din sărite și aerele ei de martiră în relația cu Adam. Nu o să mai povestesc ce și cum, dar felul absolut stupid și fără sens în care simtea ea nevoia să se sacrifice a fost exact ca în telenovele. Nu avea niciun sens, dar trebuia să facă cumva să fie speșăl și în centrul atenției, nu?

Cartea nu a fost nici palpitantă, nici interesantă, nici originală, nici nimic. Doar proastă rău de tot. O să citesc și ultimul volum totuși. Pentru că masochism.

10 responses »

 1. Ahaha…mor de ras :)))

  Răspunde
 2. Juliette a reusit sa o depaseasca pe Bella :D?

  Răspunde
 3. :)) Doamne, iti place sa ma tii in suspans? Nimic despre Warner??
  Despre Juliette am avut si eu aceeasi parere in prima jumatate a cartii, dar am apreciat totusi ca si-a revenit mai tarziu.

  Btw, la nuvelele satelit nu faci recenzii? Ca ai spus ca ai citit Destroy Me, abia asteptam impresiile complete.

  Răspunde
  • La alea nu fac, ca sunt prea scurte. Lasă, că o să auzi pe viu recenziile la ele săptămâna viitoare :D.Deocamdată iau o pauza de la serie, că am altele de citit și țin suficient de mult la creierul meu ca să îi dau o pauză.
   La Warner nici nu am prea putut să fiu atentă, la cât de tare m-a enervat creatura aia tristă.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: