Flux RSS

Nevăzuții – Katherine Webb

Posted on

Nevazutii-Katherine-Webb-665x1024A doua carte de Katherine Webb pe care o citesc și să mor dacă îmi dau seama ce aș putea scrie aici ce nu am mai scris deja la Moștenirea sau la cărțile lui Kate Morton. Să spun că am stat până la trei noaptea să o termin, deși aveam examen a doua zi? Că am plâns până mi s-au umflat ochii? Că am suferit ca un câine? Spun.

Așa cum mă așteptam, cartea m-a prins de la prima pagină și am petrecut ore întregi citind din ea, fără pauză, în timpul zilei, ceea ce nu se întâmplă prea des. Sentimentul că ceva o să de întâmple, curiozitatea în legătură cu personajele implicate m-au cuprins încă de la început și nu m-au mai lăsat. Ador senzația asta de inevitabil, ador să încerc să ghicesc ce o să se întâmple, din cauza cui, cine o să fie implicat și mai ales de ce. Misterul este, din punctul meu de vedere, unul din elementele cheie care fac romanele lui Katherine și Kate atât de pe gustul meu. Am citit pe Goodreads la un comentariu că îți poți da seama din prima de unele chestii, dar nu sunt total de acord. Bănuiești, corect, dar sigur e cam greu să știi. Și oricum, pentru mine au contat mult mai mult motivele din spatele evenimentelor. Sper că se înțelege ceva din bălmăjeala mea.

Lucrul care m-a surprins și care mi-a plăcut în mod deosebit este Cat. Cat este unul din personajele principale și mi-a plăcut atât de mult că îmi venea să intru în carte și să stau la discuții cu ea. Am încurajat-o, am ținut cu ea și am rezonat cu ea. Nici măcar nu am încercat să îmi dau seama care o să-i fie soarta, m-am mulțumit doar să o plac. I-am admirat inteligența, perspicacitatea, caracterul rebel, faptul că nu s-a mulțumit niciodată cu ceea ce societatea a decis pentru ea, i-am admirat viclenia și faptul că știa mereu cum să se descurce. Mi s-a părut că s-a îndrăgostit cam prea repede, deși în carte nu se menționează niciunde perioada care a trecut. Sau nu am observat-o eu, e posibil să fi fost trecuta data pe scrisori, dar nu am fost atentă la asta. Dacă e, my bad.

De ce vă recomand cartea? Din aceleași motive pentru care vă recomand orice carte de Katherine Webb sau Kate Morton. Pentru că e plină de emoții și sentimente. Pentru că arată până unde poate ajunge un om și ceea ce e capabil să facă. Pentru că e nedreaptă și îți rupe inima în bucăți. Pentru că arată într-un mod subtil, dar heartbreaking, efectele pe care o persoană le are asupra celorlalți, chiar și după ce nu mai e. Pentru că e superbă.

 

11 responses »

 1. :)) Ce-a stiut Roxana ca o sa vin sa citesc.

  Cori, m-ai dat pe spate cu recenzia asta! Tot nu stiu cand o sa ajung vreodata la cartile astea (cel mai probabil la urmatoarea provocare pe care o s-o facem :)) ), dar… they’re on the list!

  Răspunde
 2. 😦 Bai, ti-am spus sa nu mai faci recenzii din astea!!! Recenzii care ma fac sa imi cumpar carti! 😦 E valabil si pentru tine, Rox!

  Răspunde
 3. Nu am citit-o (inca) asa ca o trec pe wishlist 😀

  Răspunde
 4. M-ai convins ca e superba, eu am adorat Gradina uitata de Kate Morton

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: