Flux RSS

Ines a sufletului meu – Isabel Allende

Posted on

Recunosc că am trișat puțin cu această carte. Isabel Allende se afla pe un bilețel din paharul meu, dar nu am ajuns să o încerc pentru că am extras biletul, ci doar 978-973-689-291-2pentru că eram la bibliotecă cu un chef fantastic de a lua ceva, iar cărțile ei se aflau pe unul din rafturi. Cu toate astea, tot la categoria cărților din bitele o să pun recenzia. My blog, my rules.

Nu am pornit cu nicio prejudecată atunci când am luat cartea, deși recunosc că apoi, când am citit pe undeva că Isabel Allende are elemente de realism magic în cărțile ei am simțit o ușoară îngrijorare. Asta până când am citit prima pagină. Și m-am îndrăgostit. Mi se întâmplă atât de rar ca o carte să îmi placă enorm încă de la oprima pagină că nici nu mai țin minte când s-a întâmplat ultima oară. Felicitări, Allende!

Încă nu îmi dau seama ce naiba mi-a plăcut atât de mult. Descrierea de pe ultima copertă spune că este vorba despre o femeie din secolul XVI care pleacă din Spania în Lumea Nouă și pune bazele statului Chile. Nu sună prea tentant, nu? Pentru mine în mod sigur nu sună și bine am făcut că nu am citit asta la bibliotecă, că sigur nu o mai luam. Totuși, e foarte frumoasă. Foarte.

Să fie oare amestecul superb de istorie, ficțiune, dragoste, război și violeță? Posibil. Faptul că e scrisă la persoana I, din punctul de vedere al lui Ines Suarez, și că e scrisă foarte bine? Posibil și asta. Faptul că te îngrozește, uimește, emoționează, uneori toate în aceeași pagină? Da, e posibil și asta? Să fie oare naturalețea cu care Ines prezintă tot ceea ce s-a întâmplat? Din nou, tot ce-o posibil.

Orice ar fi, Isabel Allende, you lucky woman, mi-ai atras atenția într-un mare fel. Vineri o să trec pe la bibliotecă și, cumva, am presentimentul că măcar încă o carte de-a ta.

(Uitați-vă, vă rog, ce bine arată cartea. Apoi uitați-vă cum arată și celelalte cărți ale ei.)

P.S. Ines Suarez chiar a existat. Și chiar a fost badass.

6 responses »

  1. Pingback: Summer in a bag of books | Cori's Bookfrenzy

  2. iti recomand caietul mayei scrisa de ea,, este o carte speciala si garantez ca iti va placea .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: