Flux RSS

Temeraire #2: Tronul de jad – Naomi Novik

Posted on

tronul-de-jadCa un om harnic ce sunt, am terminat si Tronul de jad. Mi-a plăcut mai mult decât primul, deși a naibii sa fiu dacă îmi dau seama de ce. Poate pentru că nu mai are chestii militare. Da, probabil din cauza asta.

Oricum, in volumul ăsta Laurence intră în necazuri cu chinezii din cauza lui Temeraire, așa că pornesc spre China ca să încerce sa rezolve cumva treaba. Trei sferturi din roman are loc pe nava ce îi duce acolo si ultimul sfert chiar în China.

Hai totuși să încerc să îmi dau seama de ce naiba mi-a plăcut mai mult. Pentru că s-au întâmplat lucruri neprevăzute în relația dintre Temeraire si Laurence care m-au făcut să nu mă mai tem că relația lor o să fie forever and ever una roz, în care se înțeleg perfect și nu se ceartă niciodată.

A avut niște faze absolut adorabile, preferata mea fiind cea în care Temeraire află că oamenii nu ies din ouă și e absolut șocat de chestia asta. Încă nu a aflat cum se nasc, așa ca sper să îi explice la un moment dat Laurence. Intuiesc ca ar fi minunat.

S-a întâmplat și un lucru foarte badass cu un balaur de mare sau ce naiba o fi fost, dar nu vă dau detalii ca să nu vă stric surpriza.

A fost și puțin mai palpitantă ca primul volum, dar tot nu cum mă așteptam eu să fie. Încă aștept.

3 responses »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: