Flux RSS

Vrajitoarele din Eastwick – John Updike

Posted on

978-973-689-138-0Uite o carte dubioasa rau, despre care nu prea stiu ce sa spun. Decat ca e dubioasa. Adulterul e la ordinea zilei in cartea asta, toata lumea insala pe toata lumea si nimeni nu are absolut nicio problema cu asta. Minunat sau ce? Barbatii respectivi sunt toti ingrozitori si laf el de sexi ca niste sosete de lana, cu par pe spate pe care din cand in cand ni-l mai si descrie. Sa iti daca chilotii jos de pe tine, nu alta.

Personajele sunt, in schimb, foarte interesante si destul de bine construite. Fiecare vrajitoare (sunt trei la numar) are o personalitate aparte, dar toate cu o anumita doza de rautate, mai mare sau mai mica si o moralitate mai mult decat indoielnica. De fapt, nici nu cred ca exista conceptul asta in carte. Sunt si niste mame deplorabile, care ar fi trebuit sa isi bage un dop si sa o astupe decat sa procreeze.

Mi-a placut felul natural si neostentativ in care decurge povestea, fara rasturnari de situatie penibile a la Vampire Diaries si fara exagerari. Personajele nu se contrazic, ci actioneaza conform principiilor (alea care sunt) si personalitatii lor, adica exact asa cum ar trebui.

M-au enervat in schimb destul de tare descrierile. De multe ori, in mijlocul unui dialog, ti se tranteste o descriere lunga pe care tu o citesti din obligatie fata de carte, dar, cand termini, iti dai seama ca nu ai retinut nici macar un cuvant. Si te enervezi. Apoi ajungi sa sari peste ele, lucru care iar te enerveaza.

Dar, in concluzie, a fost interesanta, desi nu cred ca o sa imi iau de la biblioteca si continuarea.

2 responses »

  1. Eu am vazut filmul. Sau o parte din el. Oricum, imi amintesc ca era o harababura de nedescris. Tipul ala smecher le lua pe fiecare dintre vrajitoare in parte, alea cand erau fericite, si radeau isteric, cand se urau una pe cealalta, si mai mai sa se ia la bataie. Hmmm, oricum, Vrajitoarele din Eastwick nu este pe lista mea de carti. Sau si daca este, este undeva pe la sfarsitul listei 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: