Flux RSS

Razboiul lumilor – H. G. Wells

Posted on

Imi doream de ceva timp sa citesc ceva de H. G. Wells, simtindu-ma inculta pentru ca nu am facut-o pana acum. M-am trezit insa cu operele lui in fata ochilor atunci cand am fost la minunata biblioteca de beletristica a universitatii, asa ca am luat-o. Recunosc, faptul ca e mica a cantarit mult in luare deciziei.

La inceput nu mi-a placut deloc. Nu stiu de ce, dar m-a deranjat faptul ca e scrisa la persoana I, desi mai tarziu am ajuns sa apreciez asta. Si felul in care era scrisa m-a enervat. La fiecare doua pagini, naratorul simtea nevoia sa ne spuna chestii precum „oamenii isi vedeau linistiti de treburile lor, fara sa stie nimic despre pericolul in care se aflau”. Am citit atatea variatii ale expresiei asteia incat mi-au iesit pe nas. Din fericire, la un moment dat au incetat si cartea a inceput sa imi placa. Nu mult, dar totusi.

Asa cum am spus mai devreme, am ajuns sa apreciez subiectivitatea cartii. Are o anumita doza de credibilitate, totul oare foarte viu si real privit prin ochii unui om care supravietuise invaziei martienilor, lucru care nu poate decat sa ma incante. Sentimentele lui sunt atente descrise si potrivite contextului, fara nimic iesit din comun sau neplauzibil.

Sfarsitul a fost la fel, firesc si netras de par, asa cum recunosc ca ma asteptam. Am de gand sa mai citesc si altceva de el, cel mai probabil Omul invizibil si Masina timpului. M-a facut curioasa si vreau si eu sa vad cam de unde au pornit toate scenariile alea pe care le stim cu totii.

4 responses »

  1. Citeste „The Country of the Blind”, mie mi-a placut super mult (e o povestioara, nu e roman).
    http://www.gutenberg.org/ebooks/11870 😀

    Răspunde
  2. Cand spui ca trebuia sa citesti o anumita carte ca te simteai inculta ca n-ai facut-o eu is ceva de genu’: ”are you fucking kidding me?” :)) if you know what i mean :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: