RSS Feed

Criterii de selectie a cartilor

Posted on

Asa cum am spus deja de multe ori pe aici, eu imi cumpar de multe ori carti din motive stupide si superficiale. Fie imi place coperta (primul volum din seria „Lux” si „Hex Hall” sunt niste exemple bune), fie e foarte ieftina („Anna cu ochii verzi”), am reducere de 100% si vreau sa imi iau o carte mare si scumpa doar pentru ca pot („In numele printesei moarte” si „Cartea ucenicului vrajitor”) sau am reducere de 50% si imi iau tot ceva ieftin (carti din colectia Nautilus” de la Nemira). Recunosc ca nu fac bine, dar nu imi e rusine cu asta si nici nu am de gand sa indrept situatia, mai ales ca rar am dat peste ceva nasol.

Am totusi si unele motive mai de om cu creier, cum ar fi descrierea de pe coperta, recenzii pe care le-am citit, recomandari, siteuri sau daca pur si simplu am auzit de ea si mi s-a parut interesanta. Ma iau de multe ori si dupa titlu, iar alteori aud doar de o carte si simt nevoia sa o citesc. Asa s-a intamplat cu „Iedera” – big mistake, by the way. In alte cazuri (la cartile clasice adica) citesc pentru ca ma simt inculta necitind o carte celebra considerata clasica („Contele de Monte Cristo” de exemplu).

Intrebarea mea este: voi dupa ce criterii va alegeti cartile?

Reclame

5 responses »

  1. Criteriile mele le stii si sunt cam la fel de superficiale ca ale tale. As putea sa adaug urmatorul: am auzit fooooarte multe despre cartea respectiva [Dinti Albi e un exemplu bun aici] sau cel mai tare dintre toate: it’s potentially porny. XD Mereu voi lua o cartea care pare sa fie porny.

    Răspunde
  2. In cea mai mare, exact ca tine 🙂

    Răspunde
  3. La mine se aplica si ultima varianta; in acelasi timp, citesc carti de care sa fi auzit ca sunt interesante, care sunt celebre sau recomandate de prieteni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: