RSS Feed

Intrebare intrebatoare

Posted on

Crista tocmai mi-a tinut un mic discurs despre cat de OCD sunt eu si cum sunt unica fiinta de pe Pamant care are o lista cu cartile din biblioteca. Din pacate, nu pot sa neg prima parte, dar am ceva obiectii in legatura cu a doua. Asa ca am sa va cer o mica favoare: daca aveti si voi o lista cu cartile din biblioteca, lasati-mi va rog un comentariu ca sa pot sa ii demonstrez tutei ca nu sunt chiar asa de dilie.

Reclame

8 responses »

 1. O listă doar?! O listă nu înseamnă nimic. Ce ai zice de un registru adevărat (cu coperte cartonate, cu 80 pagini) cu 2-3 pagini dedicate fiecărei litere a alfabetului? Eu unul, așa am; poate și din cauză că am făcut un curs de biblioteconomie la facultate unde am învățat numeroase metode de ordonare, clasificare și aranjare a cărților în bibliotecă.
  Dar nu e neapărat nevoie de un registru, ci cu câteva cunoștințe elementare de office, poți face o bază de date în Acces care e mult mai ușor de ținut la zi.
  Părerea mea: nu te simți prost că ai o listă cu cărțile din bibliotecă, e ceva absolut normal și e la fel de normal să folosești un sistem de cotare după ce treci de 500 de volume.

  Lecturi plăcute!

  Răspunde
  • Santa cachucha, le notezi de mana? Iti admir curajul. Si imi da si mie idei. Nu ma simt prost ca am o lista, vreau doar sa ii demonstrez Cristei ca nu e ceva neobisnuit

   Răspunde
   • Da, le scriu de mână. Și nu scriu numai autorul și titlul ci și editura, anul și locul apariției, data achiziționării iar mai nou trec și traducătorul (unde e cazul) precum și ISBN-ul. Având pentru fiecare titlu câte un număr curent știi exact câte cărți ai în bibliotecă în orice moment.
    Dar cum am zis și mai sus, poți să îți faci o bază de date în Ms Office: Acces care e mult mai utilă deoarece îți dă posibilitatea să le aranjezi în orice ordine vrei tu (după titlu, autor, editura) și mai ai și posibilitatea să dai un search când nu găsești ceva.

   • Nu-mi da idei, omule, nu-mi da idei. Deja ma gandesc sa imi cumpar un caiet adorabil cu coperti cartonate in care sa mi le notez. O sa incerc sa imi fac lista in Access (asta in caz ca imi amintesc cum se lucreaza in el)

 2. =)) .. eu nu am, dar mi se pare o chestie absolut normala 😀

  Răspunde
 3. Haha! Nu vad pe nimeni comentand pana acum. Suck it! Stiam eu ca esti singura suficient de anal care sa faca asa ceva!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: